Nyheder / Nyheder

Nyheder

26. november 2017
 
I de seneste 14 dage har der været en fejl på vores email server, der har bevirket at alle mails sendt til @skakklubbenk41.dk ikke er nået frem. Har du inden for denne periode sendt en email til os må du meget gerne sende den igen.

Høstturneringen er slut

K41s årlige Høstturnering, blev en turnering med mange overraskelser. Det viste sig at flere af spillerne nok var lidt stærkere end papiret viste. At Mikkel Jørgensen (nr. 3 i turneringen på dårligere korrektion end Eric Brøndum) fra Brønshøj var det, var dog ingen overraskelse, men at Orla Jørgensen fra Allerød (samlet nr. 8/24) skulle blive den helt store topscorer med en tilvækst på 149 gode ratingpoints var der nok ingen der havde set komme før turneringen startede. Til trods for den fornemme præstation, måtte Orla 'nøjes' med 2. pladsen i ratinggruppen for da vinderen af turneringen, Michael R. W. Olsen, måtte afgive en remis til klubkameraten, Jørgen Holmstrøm Nielsen (samlet nr 4/24), Nørrebro, løb Jørgen med førstepladsen i ratinggruppen.
Jeppe Højland fra ØBRO viste gennem turneringen rigtig flot spil og løb med 3. pladsen i ratinggruppen.
 
Øvrige placeringerkan findes her
Juniortræning
Onsdag den 23. august startede K41 juniortræning op igen. Alle unge under 20 år er velkommen og det er gratis at deltage resten af 2017. Træningen foregår lige nu hver onsdag mellem 16.00 og 18.00, men flyttes muligvis til en anden dag på et senere tidspunkt.
Klubmesterskabet i Hurtigskak

Underdog eller forhåndsfarvoritten Julio Guillermo Quiñones-Maletti fra BMS stillede op med et hurtigskak ratingtal på 1516. Hans ELO er 2200 og han havde netop vundet den forudgående weekendturnering i klubben. Det skulle dog vise sig at han fik kamp til stregen og efter de første 4 runder, var han sat til vægs. Daniel Kokholm viste stærkt spil imod ham i 3. runde og hev en remis hjem og da Thomas Mørkøre udspillede ham i 4. runde var turneringen pludselig meget åben.

Julios fordel inden de sidste 4 runder, var dog at han allerede havde mødt 3 af de 4 stærkeste i turneringen, da han mødte Niels Kristian Kragh i 1. runde og vandt, mens de øvrige i toppen næsten ikke havde mødt hinanden. Midtvejs var stillingen at Mørkøre førte med 3½/4 fulgt af Niels Kristian, Daniel Kokholm, Mogens Bengtson og Casper Liu (BMS) med 3/4

Julio vandt som forventet sine sidste 4 runder, men Thomas Mørkøre formåede at holde ham bag sig med 3½/4 i de sidste 4 runder og blev derfor foruden Klubmester også den samlede vinder af turneringen. Mørkøre donerede kr. 500,- af sin præmie til klubben.

Et stort tillykke til Thomas Mørkøre herfra.
K41 Weekend IV
 
4/8-6/8 blev klubbens 4. weekendturnering afholdt. Som noget nyt blev den afholdt som Sweizer, hvilket eftersigende skulle afskrække flere stærke spillere. Alligevel var turneringen fuldt besat og må derved betegnes som en success. Bedst placerede spiller fra K41 blev Niels Kristian Krag som nr. 10..

Ved mere end 28 deltagere, bliver der lavet 2 grupper og når K41 ikke har en god turnering i den øverste gruppe, så er det godt at vi har garvede folk til at holde fanen højt i den anden gruppe. Suværen vinder af gruppe 2 blev Bjarne Eiholt med 5/5 og en pæn ratinggevinst på 71. Et stort tillykke til Bjarne.

Organisatorisk var der sket en lille ændring i turneringen. K41 weekend III havde givet klubben et overskud på knapt kr. 3000,-, men manglede folk til at tage sig af forskellige praktiske ting. Derfor havde jeg i bestyrelsen (på baggrund af at det er en overskudsgivende turnering) bedt bestyrelsen om lov til at betale en for at passe baren, lave lidt mad og lave lidt praktiske ting. Under Horsens Lang Weekend fik jeg lavet en aftale herom med Frank Severinsens kæreste, Mie og det var en kæmpe succes. Tilmed lavede Frank og Mie to store lagkager til om søndagen og de 52 spillere er sikker igang med en slankekur på nuværende tidspunkt for lagkagerne var en kæmpe succes. Tusind tak til Frank og specielt til Mie.
 
Horsens Lang Weekend
 
I disse dage afholdes Horsens Lang Weekend, hvor rekorden på 136 deltagere fra sidste år er blevet slået med hele 148 deltagere. Til næste år må det derfor forventes at der ikke er plads til alle længere, da det maksimale antal deltagere er 150.
Det er den 20. udgave og K41 har en delegation på 5 medlemmer, der deltager. Som altid går det lidt op og ned, men gode resultater har sneget sig ind.
Bjarne, Eiholt, Daniel Kokholm og Peter Stuhr er faste deltagere i turneringen, mens Frank Severinsen (billedet)og Tobias Jakobsen har tilsluttet sig i år.
 
Efter 4 runder er den samlede høst:
 
Bjarne Eiholt 1 point
Tobias Jakobsen 1½ point
Frank Severinsen 2 point
Daniel Kokholm 2 point
Peter Stuhr 2½ pont
 
Samlet er delegationen 0,87 over forventet.
 
 
 Eric Brøndum vinder K41 Sommer
 
K41 Sommer
 
Efter at Brøndum er begyndt at spille klubturneringer igen, er det ikke helt gået hans vej. Der har været lidt rust, der skulle bankes af. Blandt andet har hans Sicilianer ikke helt fungeret mod alle i feltet, så med nytænkning og formen tilbage blev K41 Sommer hans genkomst, hvor han med 7,5/9 tog sig sikkert af førstepladsen.
På de følgende pladser fulgte Kenneth Pedersen (7p) og Peter Stuhr (6,5p).

I ratinggruppen vandt Simon Stibolt (Nørrebro), som eneste udefrakommende præmietager, guppen med 5/9. Søren Skovsø og Lars Poulsen delte de sekundære præmier.

I løbet af sidste runde var der dog stor spænding om, hvordan størstedelen af præmierne skulle fordeles. Således lå Henning B. Sørensen inden runden et halvt point foran Peter Stuhr, men måtte ned i et vildt parti mod Dick Sørensen. Redaktionen håber på at kunne gengive partiet her på siden inden længe.
Det mest spetakulære og det parti med flest tilskuere var dog Henning Peter Mikkelsen mod Cornelius Maigaard Rubin. Cornelius var på papiret klar farvorit og ville med en sejr sikre sig førstepladsen i gruppen, såfremt Brøndum slog Lars Pousen. Men en fejl kostede Cornelius mere materiale end Henning kunne sætte over styr igen og det hele endte med at turneringens største overraskelse kom i sidste runde.

Kontakt